Consells per a l'ús de Facebook

Consells per a l'ús de Facebook

Per què usar Facebook?

Hi ha un grapat de raons per ser a Facebook i per invertir temps per fer-ho bé. Aquí n'hi ha unes quantes:

  • Per construir la vostra marca i poder fer créixer el vostre projecte

  • Per ajudar consumidores potencials a trobar-vos

  • Per connectar millor amb les vostres consumidores ja existents i construir fidelitat

  • Per promocionar els vostres productes i generar interès per la vostra oferta

  • Per recordar les vostres consumidores quan i on poden accedir als vostres productes

  • Per establir un diàleg amb les consumidores per entendre millor les seves preferències

  • Per advocar pel menjar local i diferenciar-te de les superfícies de menjar convencional

Si penses en Open Food Network com un mercat online, les xarxes socials son anàlogues a la conversa 'Hola, què tal, com t'ha anat la setmana?!' que podríem tenir en un mercat cara a cara amb el client. Quan es ven online, construir aquesta connexió social és igual d'important i és sovint el que fa la diferència per a la consumidora entre escollir un supermercat sense rostre o una opció alternativa. Igual que altres eines com el correu electrònic o els butlletins de notícies, Facebook és una bona manera de connectar amb les vostres consumidores quan no necessàriament les veieu cara a cara.

Comencem

Si sou nous a Facebook, o esteu creant una nova pàgina per al vostre projecte , consulteu l'apartat de la guia El vostre projecte a Facebook.

Connecteu-vos amb altres

Facebook és una xarxa i al capdavall es tracta d'establir connexions entre gent (tot i que d'una manera virtual).

Hi ha dues maneres per connectar amb la gent:

1) La gent pot arribar a tu, i fer-te 'm'agrada'

La gent que fa fet 'like' a la teva pàgina esdevé la teva audiència. Ells rebran les actualitzacions quan sigui que pengis qualsevol cosa al teu mur. Hauríeu d'apuntar a tenir molta gent, incloent-hi noves i potencials consumidores. Podeu convidar a fer 'like' a la vostra pàgina a través d'un correu electrònic, o podeu demanar als vostres amics de Facebook que facin 'like' a la vostra pàgina. És bo que demaneu a dotzenes d'amics i familiars que facin m'agrada primer a la vostra pàgina, perquè quan hi arribi el públic puguin veure que és una pàgina prou popular.

Recordeu, la gent necessita una raó per fer-vos 'like'. Si una pàgina de Facebook no s'ha actualitzat en els darrers 6 mesos o no hi ha cap foto la gent és més reticent a fer-hi 'like'. Les consumidores seran més propícies a fer 'like' si compartiu contingut interessant sobre com creixen els vostres cultius o animals, noves històries interessants relacionades amb el vostre menjar, anèctodes interessants de la granja o receptes, etc.

2) Vosaltres podeu arribar als altres i fer-los 'm'agrada'

En la barra de cerca a la part superior de la vostra pàgina, busqueu altres granges, projectes o organitzacions amb les quals voleu connectar. Quan en trobeu una amb la qual esteu interessades, feu clic al botó de 'M'agrada' a la part superior de la seva pàgina. Quan vosaltres feu 'like' a una pàgina, ells veuran que us agraden i podrien retornar-vos el 'like'. Començareu a veure les seves actualitzacions sobre què fan al vostre mur de notícies. Val la pena fer 'like' a desenes d'organitzacions i altres negocis perquè és una bona manera d'obtenir actualitzacions de notícies i novetats de diverses organitzacions i també institucions (Departament d'Agricultura, Xarxa de municipis per la sobirania alimentària, segell CCPAE, etcètera). També és una bona manera d'accedir a contingut interessant que podeu compartir a través de la vostra pàgina. Si sou noves a Facebook potser voleu conèixer altres pàgines de projectes semblants als vostres per tenir més idees sobre com altres agricultors o ramaders usen Facebook.

Nota: Com a pàgina de negocis a Facebook, enlloc d'un perfil personal, no podeu esdevenir amics d'altra gent, només podeu fer 'like' a altres negocis. Però la gent us pot fer 'like'.

Afegeix múltiples administradors

Gestionar una pàgina de Facebook pot portar temps i imaginació, així que per què no compartir aquesta tasca amb altres persones? Podeu convidar altres persones a ser 'administradores' de la vostra pàgina de Facebook. Això els permet publicar coses a la vostra pàgina. Deixar a la família o col·legues publicar a la pàgina significa que és menys probable que us quedeu sense contingut interessant!

Atendre i respondre als comentaris

És important reconèixer els seguidors quan publiquen al vostre mur, us envien un missatge o comenten en una de les vostres publicacions. Podeu fer-ho fent 'like' als seus comentaris, o escrivint-los una rèplica o resposta.

Animar la gent a publicar al vostre mur

Quan altres publiquen al vostre mur, això coindueix més persones a la vostra pàgina. Podeu animar la gent a publicar-hi fent concursos de fotos, o demanant-los compartir experiències positives al vostre mur.

Trobar la vostra veu

És important ser autèntics a Facebook. Volue crear una pàgina que reflecteixi tot allò que sou o feu, i que sigui un aparador de l'oferta que us fa únics i especials. Sigueu creatius, sigueu personals. Aquí hi ha algunes idees si no teniu clar què publicar:

  • Què està creixent als vostres camps?

  • Quin producte preparareu per sopar i com l'heu preparat?

  • Fotos d'animals! A qui no li agraden les fotos d'animals?!

  • Nous articles relacionats amb el menjar i l'agricultura (mantén aquestes publicacions com a rellevants)

  • A quin mercat de pagès sereu aquest cap de setmana

  • Promocioneu els vostres productes (això no hauria de ser el total de les vostres publicacions; al voltant d'un 20% és una bona regla).

Pàgines de granges a Facebook amb 5 estrelles

Si necessites algunes idees, consulta què estan fent altres pàgines similars per relacionar-se amb les seves consumidores i crear interès sobre els seus procutes. Aquí hi ha només un exemple d'alguna bona pàgina de Facebook però n'hi podria haver molts més:

Altres recursos

Aquí teniu una guia pràctica, no només per a Facebook si no per a altres xarxes socials o canals – http://www.acrcd.org/portals/0/socialmedia.pdf

>

Last updated